7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Dračí nudličky

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 600 g
pikantní klobása 1 ks
cibule 1 ks
feferonky cca 2 ks
kečup 3-4 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké nudličky nakrájené maso, orestujeme dozlatova, opepříme a mírně osolíme. Přidáme na kolečka nakrájenou pikantní klobásu, nasekané feferonky, opět chvíli opečeme a nakonec přidáme 3 - 4 lžíce kečupu. Na talířích podáváme se lžící čerstvého křenu, jako příloha můžou být hranolky, opečené brambory, bramboráčky apod.


 


RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...